En firkantet forvandling på Frederiksberg

En firkantet forvandling på Frederiksberg

Dorthe og Mads Gyldenkærnes gamle murermestervilla på Frederiksberg blev på et halvt år forvandlet fra en lidt dunkel og helt traditionel villa med alt for få m² til familien på fem til en stor, rummelig, lys og yderst funktionel familiebolig.

Årstidernes Arkitekter kom med skitser, og vi ramte hurtigt grundprincippet med de to kasser forskudt ovenpå hinanden. Helt konkret er der blevet bygget en selvbærende konstruktion udenpå det gamle hus, så den nye overetage bærer sig selv. Det har vist sig at være en ret smart løsning med en selvbærende konstruktion, og det kan jo i princippet gøres ved et hvilket som helst hus. Samtidig var det en enorm hurtig ombygning.

“Vi gik i gang den 1. maj i 2010, og vi flyttede ind allerede den 1. oktober samme år. At det kunne gå så stærkt, kan vi først og fremmest takke vores entreprenør AF Hansen for.”

Familien har fået et virkelig funktionelt familiehus masser af lys og plads, og december 2011 modtog familien ”rosende omtale for smukt og gennemført byggeri” af Frederiksberg Kommune.


  • Date: February 8, 2019