Mirror House

Mirror House

MLRP og vi stod for omdannelse af en eksisterende legeplads struktur til en indbydende og reflekterende pavillon. Pavillonen fik monteret spejle på gavlen ned mod enderne af legepladsen, samt bag dørene. Det griber ind i en leg med perspektiv, refleksion og tranformation.

I stedet for en typisk lukket gavl, skaber spejlene på gavlen en sympatisk overgang mellem bebyggelse og landskab og afspejler den omgivende park, legeplads og aktiviteter. Vinduer og døre er integreret i den træ-klædte facade, bag facade skodder med forskellige bøjede spejleffekter. Om natten er skodderne lukket og gør bygningen anonym. I løbet af dagen er bygningen åbne, tiltrække den børn, der nyder at se sig selv forvandlet i alle retninger.

Med enkle midler er det lykkedes at omdanne en eksisterende, trist og anonym bygning til en unik og respektfuld installation i den nyrenoverede park. Tag og facade er beklædt med varme-modificeret bæredygtigt træ, og gavle og skodder er beklædt med spejl-poleret rustfrit stål. Mirror House er et fleksibelt rum med tilhørende toiletter, der bl.a. anvendes af børnehaver.


  • Projekttype: Legeplads Pavilion
  • Status: Afsluttet
  • Byggested: Fælledparken, København
  • Areal: 140 m2
  • Bygherre: Københavns Kommune CAU - and the fund of Mærsk McKinney Møller & wife Chastine McKinney Møller
  • Arkitekt: MLRP
  • Byggeår: 2011
  • Date: February 8, 2019